Tryllesange er skrevet sammen med min ældste søn, Péleh, som har sunget sig på forkant med indlæring af paratviden op til- og under hans skolegang. Sangene er desuden afprøvet i første og anden i to parallel klasser.


Samtlige børn synger sig nu igennem gangestykkerne, fortæller forældre og lærere. Min lille søn på to år synger flere af sangene uden at vide ”hvad” han kan. Ideen er, at stoffet leges ind og derved aldrig bliver behæftet med præstationsangst. Jeg tildeler Tryllesange æren for at Péleh til lære-elev samtalen i 3.klasse frimodigt bedyrede: ”Jeg har ikke noget, jeg skal være bedre til. Jeg er god til det hele.” Om det er sandt eller ej er underordnet. Med en sund selvtillid oplever jeg, at man får adgang til sine potentialer og kan få det maksimale ud af sin skolegang … ja ud af sit liv.

Det er for mig at se derfor, en fordel at børnene lærer sangene, før de oplever nogen form for indlæringspres i skolen. Det at erhverve sig paratviden gennem en udelukkende glædesfyldt oplevelse styrker barnets selvtillid.
For kan jeg lære det ene, kan jeg også lære det andet ...


Tryllesange – Musisk indlæring af tabeller og andet (0-100 år)
 

"Det er første gang jeg oplever at alle i en gruppe på 30 børn har lært to tabeller udenad på en time. De husker dem stadigt og bruger dem dagligt i matematik."
- Lene Andersson dansk og matematik lærer

"Kære Githa Ben-David. Jeg har to børnebørn og jeg spiller Tryllesange for dem hver gang vi kører bil sammen. Mit ældste barnebarn på 3½ år siger, når jeg spørger ham hvilken en sang vi skal høre, f.eks. den med katten. Jeg ved ikke lige hvad det er for en, så giver han mig hele ottetabellen syngende. Mit yngste barnebarn på 1½ år vil ikke ud af bilen før den vi hører er helt færdig, ikke noget med at afbryde bare fordi vi er kommet frem. Det er en fornøjelse."
Venlig hilsen L. Jakobsen

Enkle sange som kan synges og læres af enhver, - fremført på akustiske instrumenter med masser af gentagelser i sang, sjov og leg.


Musikere:
Anders Roland (Akustisk guitar, mandolin, bouzouki, dulcimer, violin, sang, bjørnebrøl)
Jimmi Roger Pedersen (Kontrabas)
Péleh Ben-David (Sang)
Githa Ben-David (Sang, kor, tenor & sopransax, tanpoura, fløjter, percussion)
Børn fra Pélehs klasse, Jonassen og andre som tæller til ti på fremmede sprog, killinger, køer, geder, høns, hestevrinsk og lidt Middelhav.

Komponist, arrangør, producer: Githa Ben-David

CD'en kan købes på: www.gilalai.com

 

Nyhedsklip på TV2 øst d. 11-12-07: Matematik på vers.
Reportage i Jyllandsposten d. 8-12-07: Trylleri med Tabeller
Indslag i TV-avisen d. 16-12-07

 

 

 

Skift sprog

Nyheder

Nyhedsbrev fra Githa Ben-David

Her kan du læse Githas seneste danske nyhedsbrev.

Læs mere


Læs mere

Følg mig